Jaha

Idag kom det brev ang SL grejjen, helt otroligt min erinran som jag skrev, har inte kommit fram. Undrar vem som fått den egentligen? men iof folk som känner mej o vet hur mitt liv funkar lär inte bli förvånade när dom får reda på detta. Jag börjar verkligen tro att jag är svartlistad på nåt vis i detta land för jag vet nte hur många ggr saker bara "försvunnit på posten.

Så nu får jag skriva en ny,  har ingen kopia på den gamla, slarvigt av mig att inte spara, men så är det när man skriver på lånad dator.

Jag längtar efter semester!


Gomorron Sverige!

Måste börja med o säga att det är så kul o få kommentarer, o jag går o kikar på era sidor, ballt o hitta fler o fler läsvärda bloggar!

Angel: Du kan ju komma hit nån gång o ligga o flyta med mej i poolen, syrran har en till sån där flytstol:-) Sedan finns det visst ett flytbord med av nåt slag, vet inte riktigt hur dom ser ut, har bara hört talas om det, men då i princip kan man ju leva i en pool ett par dar.

Ledig igen efter mina långpass, väntar på besked från SL hur det ska bli med min räkning. HOPPAS jag slipper betala, om jag gör det ska jag köpa mej nåt riktigt fint har jag bestämt!Cu u later...måste läsa tidningar nu!

 


Så var det kväller igen

Efter min sue ellen session har jag varit på auktion i askersund, jag älskar gamla prylar o köpte en gammal koppargrej. Den ska jag ha o sätta blommor i som jag sedan ska placera ut i Jimsans trädgård. Det blir nog fint.

Sofie kanske har fått jobb, jag håller tummarna. Jag vill egentligen att hon ska komma hem, bo här hos mej, jag har väl svårt o inse att hon är vuxen o givetvis vill klara sig själv. Men jag saknar henne så förbannat emellanåt.

Min blivande man kollar boxning, hur kan man kalla det sport egentligen? 2 personer som slår varann halvt fördärvade.

Sport verkar farligt:-)


Sue Ellen

Idag ligger jag o flyter i syrrans pool på en så där uppblåsbar mojäng, det finns som ett hål i den för o ställa drinkglaset. Solen skiner lagom o det skvalpar gott i örat. Deras veranda ståtar så fint i bakgrunden o jag är Sue Ellen idag.

Fattas bara en JR här ute.


Rulla gräs

Phjuuuuuu, stackars min syster som har stor midsommarfest i morrn med massa bjudna, visst låter det iof trevligt MEN hennes trädgård ser ut som en krigszoon eftersom dom byggt veranda o pool inom loppet av 14 dar o deras beräkning av att "få färdigt" inte riktigt stämde.

I vilket fall har jag rullat gräs, alltså lagt ut gräsmatta, grönt gräs är inte bara hårt, det är tungt också!

Glöad midsommar om vi inte ses i morrn!


Blir man ledig eller?

Storhelg snart, o sjukdom i arbetsgruppen, ledningen säger lös det i gruppen.

Så blir man inbeordrad eller inte?

Alltid likadant, ledningen lämnar över till oss, vilket resulterar i att hur sjuk man än är, så går man till jobbet för man vill inte sätta jobbarkompisar i klistret.

Är det konstigt att det är mycket sjuksrivningar inom vård o omsorg? Nej.

Undrar när fasen dom ska förstå att man måste vara rädd om oss som är i vården. Det går inte som det är nu. Det bränner folk till förbannelse.


LS

Vem är du mest avundsjuk på nu och varför?

Ingen speciell person så men på dom som bara kan gå in o shoppa det dom vill utan o behöva tänka på cashen, skulle vara kul o få uppleva det över en dag åtminstone o känna sig riktigt speciell.

 

Säg 3 hemliga önskningar, svara ärligt o privat, önska inge chokladglass lixom:

Jag önskar att allt det jag skrivit om dom svåra åren skulle bli en bok.

Sen skulle den boken "upptäckas av lukas modysson, eller nån annan bra filmmakare som absolut skulle vilja göra en film utav det.

Som sedan skulle resultera i att jag fick en bagge!

 

Vad gjorde dina päron för största misstag?

Dom gav alldeles för lite kramar o sa för sällan att man var betydelsefull. Sedan var min bilogiska pappa ett tabuämne som man gärna inte pratade om.

Säg en dålig sida hos din svärmor/svärfar.

Jaha få säga nåt om min exsvärmor då. Finns inte EN värsta sida av henne hela hon är en dålig person som har ratat sitt barnbarn hela sitt liv.

Vad skäms du mest över dig själv?

Att jag ibland tenderar till att bli FÖR anti, hakar upp mig på små bagateller emellanåt.

Vad är du mest mallig över dig själv?

Att jag klarat av att vara ensamstående mamma utan nån uppbackning från fadern i 19 år

Vilken är ditt livs största sorg?

Att jag var osams med min biologiska far när han dog, Jag ringde två ggr på 2 år för o "göra mig sams, den ena gången svarade han inte, den andra gången la jag på när han svarade utan att säga nåt. Nästa gång jag hörde t om honom var när faster ringde o sa att han dött.

Att min dotter blev sjuk, vetskapen om att jag kan ha varit en bidragande orsak gör ont. Likväl att sjukdomen förmodligen alltid kommer att finnas där o störa henne mer eller mindre.

Beskriv varför du är en stor bluff.

Alla upplever mig som "så stark" jag har klarat så mycket o ger mig fan på saker o ting, o vågar trots att jag är livrädd för vissa saker. Jag klarar av att hantera smärta, sorg osv

Men jag kan tjuta när jag ser Lilla huset på prärien, eller andra liknande pogram. Jag sover inte på en vecka om jag skulle hålla föredrag om nånting och när jag väl står där o pratar, har jag nära döden upplevelser o det tjuter o ringer i mina öron o det enda jag vill är att försvinna.


 


22 juni

Nu är det som så att jag jobbat färdigt mina pass, och det är så här, förstår ni att när jag jobbar så består min vardag av just bara jobb därav ingen blogg. Jag jobbar oftast från 8 på morron till halvtio på kvällen. Sedan är jag klipp slut o bara sängen finns i mina tankar. men nu...fyyyra dagars ledighet(om jag inte blir inbeordrad förstås för jag jobbar i vården o det finns inget folk) Dagarna som varit med min brukare har iallafall innehållit speedway badresor o mycket annat prat o skratt.

Idag kom min lilla tös hem, för visst är hon min lilla tös trots att hon är vuxen. Det är det som är så underbart med att vara mamma. Man bara är det, oavsett ålder på barnet.

Det var så mysigt idag för det första hon säger är; jag är hungrig, jag vill ha "mammamat" o jag njuter av o höra det. Sen fick hon förvisso äta "mormormat" för jag har inte hunnit handla.

I morrn ska vi fixa pass till henne för det har hon givetvis tappat, så även då får jag vara mamma o skälla lite :-)

Nu ska jag svara på Linda Skugges privatduell.


Tvättstuga

Fan vad det är trist o tvätta!

Jag klottar ihop nåt lite senare om Norrköping.

Måste till tvättstugan, sen i säng för i morrn är det jobb...

Hur ska jag komma upp?!


17 juni

Satans helvetes skit. Jag har fått nåt virus i min dator så nu kan jag inte logga in på typ hotmail, se banken osv.

VARNING! Har ni comhem och får nån mail från [email protected] öppna inte!! För det gjorde jag o det pajjade massor*grrrr

Annars så håller jag på o packa väskan, ska till Norrköping o hälsa på en kamrat.

Det är med blandade känslor jag åker dit, inte för kamratens skull utanför stadens skull. Jag hade sån sorg när jag flyttade därifrån, trots att jag haft sån sorg i den staden. Vi får se hur det känns att komma dit. Jag blir alltid vemodig när jag går i promenaden för jag tänker på hur jag o Sofie gick där, 3 ggr i veckan under 1,5 års tid, för att besöka ätstörningsenheten där. Jag hoppas det blir bra.


16 Juni

Sol ute, sol inne

Sol i hjärtat, sol i sinnet.

Jag älskar solen, tror vi behöver massor av den nu för det varit så grått o tungt o mörkt. Jag inbillaar mig att man blir piggare av sol.

Idag ska jag vara lekmoster hela dan o ta med syrrans ungar till kumlasjön, bada o lapa sol. Får visserligen täcka mina fortfarande illröda knän.

Cu


Solbrända knän

Jeesus vad det svider på mina knän. Min kvalitetsdag idag var underbar med kamraten och jag tror vi hann gå igenom allt.

  • Jobb(om hur slitigt det är o hur trött man blir o hur man hatar emellanåt men ändå måste man vara delaktig o veta allt, inte för att nån egentligen kräver det utan bara för att vi funkar som så)
  • Våra barn, om hur dom slutat skolan o vad som ska hända o hur det ska gå o vår egen nojja över att allt faktiskt är så svårt för dom nu, mot vad det var när vi var unga/yngre:-)
  • folk o fä överhuvudtaget

Vi brukar förstås ha lite sextalk med men det kom inte upp idag.

I vilket fall så har detta resulterat i att mina knän är totalt sönderbrända, begriper inte hur solen strålat på min kropp idag för det är just bara där det bränner. Stora röda fläckiga knän, det gör ont o jag ser ut att ha nån konstig sjukdom*sucka


15 juni

Inatt var det skitjobbigt, jag drömde jätteläskiga drömmar om personer i min omgivning som dött. I drömmen satt alla på rad o skulle dö o jag var tvungen att gå förbi varenda en utav dom o precis när jag passerade vreds huvudet åt sidan o en jättesuck hördes å mungipan ramla ner o så var dom döda. Creepy

Men idag skiner solen o inga döingar finns här just nu, jag ska åka hem till min kamrat Mia nu o ha lite kvalitetstid, brukar alltid vara så när vi ses.


Ang. mitt motto

För en tid sedan utspelades det ett drama här i kumla.

Det var en gift man som åkte hem till sin älskarinna. Det han inte visste var att frugan följde efter. Frugan lät han väl lagom "komma in" så plingade hon på dörren för o ertappa sin man.

Mannen i sin tur, som verkar vara en synnerligt korkat man, ska då göra en undanmanöver, klättrar ut o nerför stupröret från älskarinnas lgh. Allt för att undgå upptäckt. Han gör detta naken.

Olyckligtvis så klarar han inte att klättra hela vägen ner(3e vån) så han faller handlöst till marken där han landar med en duns o kan inte röra sig. Detta resulterar i att räddningstjänst o ambulans anländer till platsen.

Hur historien sedan slutar vet inte jag men vad kan vi då lära oss av detta?

Gräset KAN vara grönare på andra sidan(allafall en stund)

Grönt gräs kan också vara hårt.


Skäms

Är det så att det verkligen står att man ska ha biljetten med sig utanför spärrarna?? Det missade jag verkligen.

"Hem till Vingåker"

Jag skrattar på mig. Stod o kikade lite på Hem till gården när jag vek tvätt.

Tveklöst så måste serien ha uppkommit efter nåt slags studiebesök i Vingåker.

Kyrkan i serien är Sjöbloms fik i Vingåker.

Där ständigt samma folk sitter på samma plats, skulle nån krake sätta sig på "fel" stol så är han/hon svartlistad för lång tid framöver.

Där på fiket så ler man o talar vänligt så länge personen är närvarande, sedan när personen går, kommer dom elaka hornen fram i pannan på folket o elaka saker sägs. Det värsta är med det där fiket att man kan liksom inte själv gå därifrån förrän det stänger, för JAG vill ju inte vara den det snackas om. Allt kaffedrickande där har säkerligen orsakat magkatarr hos många.

Hur kan jag nu säga så här?

Jag hade också en stamstol en gång i tiden på det där fiket, jag är så glad att jag är därifrån.


Tvätt

Tvätt som torkat ute är underbart! Det är så mycket sommar o mormor o kusinernas sommarstuga i det. Tänker på våra midsommar fester vi hade där när jag var liten, som visserligen fick ett brutalt slut pga en överförfriskad moster.

Jag pratade nyss med min nyblivna student, hon skulle till arbetsförmedlingen idag. Hon tycker fortfarande att det är lite läskigt. Att inte ha nån uppgift längre, vad är jag nu? Inte en studerande utan en utav alla i den "stora världen".

Jag är inne i en "saknaperiod"

Lovelove


14´Juni

Gomorron!

Som nybörjare på detta tog det lite tid att logga in, jag hade glömt allt över natten. Jag sitter o knåpar på den här SL grejjen, måste få iväg det idag så mina 10 dagar inte försvinner för då är det kört precis. Nu kan jag leva på hoppet i allafall att jag får göra nåt roligare för cashen.

 


Perssons löneförhöjning

Funderar på o ringa Persson o fråga om vi ska fira våra löneförhöjningar ihop, vi får ju dom ungefär samtidigt.

Fast det är ju lite skillnad på nollor förstås

5000

500

Inte svårt o lista ut vem som får vad


Sl- sholm

Ringde till SL idag, eftersom jag är en ickelaglydig person och åkte fast på tunnelbanan under mina sholmsdagar.

Jag måste ha tappat min biljett eller också har nån snytit den ur min ficka och eftersom jag var dunderstressad o sen,  märkte jag inte var o när eller hur den försvann, men borta var den. O det märkte jag väldigt väl vid spärrarna eftersom jag fick ett sånt fint lite inbetalningskort ala 800 i fickan. Vid lite eftertanke blev jag irriterad på detta, för det står inte NÅNSTANS att man måste spara biljetten tills man klivit ur från tbanan, utan det står endast att man skall kunna visa upp den under färdens gång, Kunde lika gärna varit så att jag dumpat den i en papperskorg INNANFÖR spärr området.

I vilket fall, jag ska skriva en eninran om denna händelse och skicka in , det måste vara sl tillhanda senast inom tio dagar. Så jag hoppas SL guden förlåter min klantighet.

800 spänn föresten, är det rimligt?

Jag kommer lindrigare undan om jag kör för fort med bil, då är jag dessutom en fara för andras liv.


Första inlägget

Välkommen till min nya blogg!

 

13 juni

Hoppla hoppla!

Gjorde jag rätt nu? Jo så måste det ju vara för jag skriver ju en ruta, men hur tusan läser jag det här sen då!?

Snille spekulerar som vanligt.

Jag skulle skriva mitt tal här till studentdottern som inte riktigt minns alla ord

" För 3 år sedan när du började gymnasiet trodde jag aldrig att jag skulle få uppleva den här dagen vi har idag,  det var ju så tungt då. Men du är en fighter o här står vi. Livet kan vara skit ibland men så måste det kanske vara för att vi ska kunna ta till lycka o bra dagar, inse att de finns.

Jag vet att det finns personer som vänt dig ryggen och att det är en stor sorg för dig. Jag hoppas och tror att den dagen kommer då du förstår att det är deras förlust att dom inte lärt känna och veta vem du är. Igår så skojjade jag med dig och sa att nu är det bara studentdagen kvar sen är det dags för dig att stå på helt egna ben. Du svarade lite försiktigt att "kan jag inte få börja med att stå på ett ben? Känns lite läskigt annars"

Det är helt ok, börja på ett ben, låna ett av mig när det behövs, jag finns här för dig fortfarande.

Jag vill till slut säga tack Sofie, det är din förtjänst att jag får stå här idag och vara den stoltaste mamman."


hits